Robbie Williams “The Story”…

Robbie Williams (født Robert Peter Williams d. 13. februar 1974 i Stoke-on-Trent, England) er en engelsk Singer-songwriter, der fik sit gennembrud i boy-bandet Take That, som han var medlem af fra 1989 til 1995 og igen fra 2010 til 2014. Robbie Williams har på verdensplan solgt over 57 millioner albummer.

Barndommen

I en alder af kun 3 år, blev Robbie’s forældre skilt. Han blev boende hos sin mor og hans søster. Da han startede i St. Margaret Ward High School in Stoke-on-Trent var han kendt som noget af en bølle, og det kom ikke bag på nogen at han ikke klarede nogle af hans eksamener.

Med meget få muligheder efter hans skolegang, fandt han et fritidsjob som sælger. Men hans fremtid skulle vise sig at blive en helt anden. Robbie’s mor havde allerede i en tidlig alder, lagt mærke til hans talent som sanger. Så da hun så en artikel i avisen omkring en audition til et “boyband” og tog hans talentfulde stemme og hans enestående måde at optræde på. Besluttede hun sig for at få ham afsted til auditionen. Det blev hans første skridt på vej til stjernerne.

Take That

I 1990 blev Robbie Williams som kun 16-årig det yngste medlem af Take That. Han var forsanger på deres første top ti-hits “Could It Be Magic”, “I Found Heaven” og “Everything Changes”. Han havde konflikter med Nigel Martin-Smith over reglerne for gruppens medlemmer og begyndte så småt at drikke og tage kokain.

Robbie blev sammen med Take That i 5 år uden stop. Men hans stofmisbrug eskalerede og i juli 1995, aftenen før en planlagt optræden til MTV Europe Music Awards, tog han næsten en overdosis. Gruppens medlemmer konfronterede ham inden en planlagt turne i USA, hvor de gjorde det klart, at de helst ville tage på turneen uden ham. Take That gennemførte deres foran stående turne, men gik i opløsning den 13. februar 1996, på Robbie’s 22-års fødselsdag.

Forlader Take That

Robbie valgte herefter at forlade gruppen, hvilket var sidste gang i 12 år, at de alle sammen var samlet. I de efterfølgende interviews med Robbie og de andre medlemmer af Take That, fandt man aldrig rigtig ud af om Robbie var blevet skubbet ud. Eller om han selv havde valgt at forlade gruppen af egen fri vilje.

Men en ting var helt sikkert; Robbie havde hele tiden følt at gruppen var omklamrende og gjorde hvad de kunne for at han ikke kunne være sin egen person. Men at han bare var et medlem af gruppen. Han var hurtigt stoppet med at komme med gode ideer og input. Og han stoppede endnu hurtigere med at gøre som der blev sagt. Han var hans egen. Men hans alder taget i betragtning, var nok heller ikke en fordel, når alt kommer til alt.

De regler der var blevet sat op for gruppen, var alt for meget for en extrovert person som Robbie. Det var bland andet en af grundende til hans startende alkohol og narko misbrug.

De efterfølgende juridiske kampe mellem ham og BMG, som var Take That’s plade selskab begyndte. Der var tilsyneladende en klausul i kontrakten med Take That som forhindrede ham i at starte en solo karriere. Det drænede ham fuldstændig for energi. Det var et hårdt brud..

Solokarrieren

27. juni, 1996 annoncerede Robbie at hans kontrakt med BMG var kommet til sin afslutning, og han nu havde skrevet under på en ny kontrakt med Chrysalis Records.

Hans første single var en cover version af George Michael hittet “Freedom” som kom ind som nr 2. Kun overgået af Spice Girls hittet ‘Wannabe’

Til en nytårsfest samme år, mødte han Jacquie Hamilton-Smit. Han flyttede hurtig ind hos hende og begyndte at leve et liv i overhalings-banen, med fester Non’stop. De foregående måneder havde været extreme hårde ved ham.

Efter godt og vel et års tid begyndte han at komme tilbage til at være den gamle Robbie. Han havde fulgt råd fra selveste Sir Elton John og flere andre artister, og var blevet indskrevet på Clouds House Drink and Drugs Rehabilitation Clinic, Salisbury. Et rehabiliteringscenter hvor han kunne komme sig ovenpå sit misbrug fra alkohol og narkotika.

En af de største

Herfra er Robbie Williams karriere kun gået en vej. Han var på vej mod stjernerne.

Året efter udkom den første af hans egne kompositioner Old Before I Die. Den blev nummer 2 på UK Singles Chart. Yderligere 2 singler blev udgivet og derefter kom debutalbummet 

Life Thru A Lens.

29. september 1997 udgav Robbie Williams sit første soloalbum. Kun Robbie’s egne kompositioner var med på pladen, hvilket udelukkede “Freedom”. De fleste sange på debutalbummet var skrevet i samarbejde med Guy Chambers, bl.a. “Angels”, der blev fjerde single fra albummet. Sangen har solgt dobbelt platin i Storbritannien og blev i 2005 kåret af BBC Radio 2’s lyttere, som værende den bedste sang udgivet i de seneste 25 år i britisk musik (1980-2005).

Når Robbie synger Angels er der som regel fællessang i 5-10 minutter. Det er en kæmpe oplevelse..

Sidste Single fra albummet var “Let Me Entertain You”, der senere er blevet en af storfavoritterne ved Robbies livekoncerter.

1998 kom en ny single; “Millennium”, som optakt til Williams’s andet album. 

I’ve Been Expecting You

Blev udgivet 26. oktober 1998 og er stadig hans bedst sælgende album i hjemlandet og indeholder, udover “Millennium”, hits som “She’s The One”, “No Regrets” og “Strong”. Robbie blev samtidig med udgivelsen sagsøgt af Ludlow Publishing for sangen Jesus in a Camper Van, fordi den indeholdte linjer fra Loudon Wainwright III-sangen “I Am The Way”. Derefter blev sangen erstattet med “It’s Only Us” for at undgå mere ballade.

Sing When You’re Winning

Blev Robbie’s 3 album. Han var efterhånden blevet et af de allerstørste navne inden for popmusik i de fleste lande. Hans musik har dog aldrig rigtig haft den største popularitet i USA. Nogle mener, at det især skyldes den kontroversielle video til Sing When You’re Winning’s første single; “Rock DJ”. I videoen danser og stripper Robbie Williams, mens han er omgivet af halv afklædte kvinder. Efter at han har smidt alt tøjet, begynder han at flå huden af sig selv og derefter rive sine organer ud. I videoen ender han som et skelet, mens han stadig danser til musikken. Ikke desto mindre blev sangen et stort hit.

Det samme gjorde næste single, “Kids”, der var en duet med den australske sangerinde Kylie Minogue. Idéen med sangen var, at den skulle være i Grease-stil, og Robbie havde udpeget sig selv som John Travolta og Kylie Minogue som Olivia Newton-John. Albummet fik flere hit singler og et par sange blev også indspillet på andre sprog. Bl.a. udkom “Better Man” på spansk og “Supreme” på fransk.

Swing When You’re Winning

Udgivet 19. november 2001 og var Robbies fjerde album. Det peakede som nummer 1 på UK Albums Chart. Albummets titel er en play on til Robbie’s tidligere album, Sing When Youre Winning. Og indeholder cover-versioner af gamle jazz, blues og pop sange. Den største successingle var en ny version af Nancy og Frank Sinatra’s “Something Stupid”. Robbie sang duetten med Nicole Kidman. Dermed kunne han også skrive Crooner på Cv’et.

Af de andre sange som markerede sig på pladen var en ny-fortolkning af ever-greenen “Mr. Bojangles”, der tidligere er blevet indspillet af bl.a. Bob Dylan og John Denver.

Escapology

I 2002 skrev Robbie under på en rekord stor kontrakt til 80 millioner gbp, med selskabet EMI. Planen var at EMI skulle hjælpe Robbie med at bryde igennem på det amerikanske marked. Det var den største kontrakt der nogensinde var blevet underskrevet i engelsk musik’s historie. EMI ville gøre forsøget og se om ikke de kunne få Robbie ind på det amerikanske marked.

Og efter et år væk fra studiet begyndte Robbie at arbejde på Escapology som var Robbie’s 5 studie album. “Feel” var den første single fra albummet, og “Feel” blev et af de største hits i karrieren. Feel var skrevet af Robbie og Guy Chambers. Men flere kritikere var så småt begyndt at antyde, at Robbie Williams’ succes i meget høj grad skyldtes hans med-komponist Guy Chambers. Som reaktion brød Robbie makkerskabet og næste single blev “Come Undone”, der ikke havde Chambers som med-komponist.

Det var en ny æra for den kære Robbie, da han havde taget en mere aktiv rolle på albummet. Og var en indikation på hans voksende selvtillid i studiet. “One Fine Day”, “Nan’s Song” and “Come Undone” var de første 3 sange som var uden Guy Chambers som med komponist.

Come Undone

Videoen til Come Undone var igen et eksperimentalt og provokerende udtryk. Man ser bl.a. slanger og edderkopper, der kravler ud og ind af kvindelige munde og vagina’er. Den u-censurerede udgave af videoen er meget svær at få fat i, da der næsten ikke er nogen tv-stationer der ville eller måtte sende den.

Albummet blev indspillet i Los Angeles. Og Escapology blev anset som en total reflection af Robbie’s eget liv som pop stjerne. Grundet hans tekster og hans focus på hans egne håb, sin frygt og depression i hans søgen efter kærlighed.

Escapology-succesen fortsatte med singlerne “Sexed Up” og “Something Beautiful”.

Escapology debuterede som nummer 1 i Storbritannien med et salg på 264,104 albums og blev Robbie’s 5 nummer 1 album. Det blev samtidig nummer 1 i Irland, Tyskland, Sverige, Finland, Schweiz, Østrig og Danmark. Men desværre udeblev den store succes i USA, hvor det kun blev til plads nr 43 på Billboard’s album chart. Albummet endte med at blive det bedste sælgende i England i 2002 med et salg på 1,2 millioner kopier. Det fik samtidig 6 gange platin i december 2003 værende det bedste sælgende album nogensinde i UK. Albummet solgte over 6,5 millioner kopier på verdensplan. Og over 2 millioner i England alene.

I 2004

Udkom Robbies første officielle opsamlingsalbum Greatest Hits. Inden udgivelsen af albummet kom singlen “Radio”. Den nye med-komponist hed Stephen Duffy. “Radio” blev kritikerrost, men singlen solgte ikke så godt som mange af de tidligere hits. “Radio” nåede dog både at blive #1 på den danske Hit-listen og på UK Singles Chart.

LÆS OGSÅ: Phil Collins “The Story”

Intensive Care

Var Robbie’s 6 studie album og blev udgivet 24. oktober 2005. Albummet levede salgs mæssigt op til “Robbie Williams-standarder”. Første single “Trippin'” var der delte meninger om. Nogle mente at det var noget af det allerbedste Robbie Williams havde lavet, mens andre mente at det var det allerværste. Næste single “Advertising Space” blev bredt set godt modtaget. Sangen handler om Elvis Presleys liv, og Robbie giver den selv som Elvis i musikvideoen.

Rudebox

Robbie Williams’ syvende soloalbum Rudebox udkom i efteråret 2006. Titelnummeret blev forud for udgivelsen udgivet som single, dog uden den store succes. Anden single var “Lovelight”. Den tredje single fra albummet er “She’s Madonna”, er en sang Williams indspillede sammen med Pet Shop Boys. Den blev vurderet til at være pladens største kommercielle succes. Albummet solgte ikke så godt som de tidligere albummer.

Genforening med Take That

Efter tre år uden hverken albumudgivelser eller turnéer og rygter om en Take That-reunion. Udgav Robbie i 2009 først singlen “Bodies” og derefter albummet Reality Killed the Video Star, produceret af Trevor Horn. Begge røg ind på førstepladsen på flere europæiske hitlister. Albummet blev fulgt op af singlen “You Know Me”. Salgs mæssigt ligger Reality Killed the Video Star på niveau med Rudebox.

I 2009 mødtes Robbie med de fire øvrige medlemmer af Take That i sit hjem i Los Angeles. Der havde de ro til at komme til bunds i de uoverensstemmelser, der i sin tid førte til bruddet. Det startede et tættere samarbejde med Gary Barlow og en fælles udgivelse i efteråret 2010 med singlen “Shame”, som Robbie skrev teksten til. Der genindtrådte Robbie for alvor i Take That. Med først optrædender i tv-shows (X Factor) og senere med udgivelsen af det nye Take That album Progress, der i 2011 blev fulgt op af en Progress Tour.

Gruppen gennemførte 35 koncerter foran et publikum på ca. 1,8 millioner mennesker. Showet var sammensat sådan, at bandet startede uden Robbie, der derefter gik alene på scenen med hans 5 største hits (“Let me entertain you”, “Rock DJ”, “Come Undone”, “Feel” og “Angels”), hvorefter hele gruppen gennemførte resten af showet sammen.

Take the Crown

Efter Take That turneen vendte Robbie hjem til Los Angeles, hvor han henover igennem vinteren 2011 lagde sidste hånd på nyt soloalbum, Take the Crown, det blev udgivet på Universal den 5. november 2012. Albummet blev nr 1 i Storbritannien, Østrig, Tyskland, Irland, Holland, og Schweiz. Det var dermed det niende af hans soloalbummer, der opnåede at blive nr 1 i Storbritannien (det eneste bortset fra “Reality Killed the Video Star” der blev nummer 2).

Den første single “Candy” opnåede ligeledes en førsteplads på de engelske hitlister, ligesom den gjorde det i Holland og flere andre lande. Det var den første af hans solosingler, der opnåede dette siden “Radio” (2004)

Robbie Williams valgte også at udsende Take the Crown i USA. Siden 2002 havde han ikke for alvor satset på USA. I 2012 satte han sit hus i Los Angeles til salg med henblik på, at familien skulle vende tilbage til UK.

Albummet blev fulgt op af fire mindre koncerter i september 2012, hvor Robbie Williams vendte tilbage til sine oprindelige spillesteder fra da han startede sin solokarriere med plads til ca. 2.000 publikummer. Herefter blev der afholdt tre O2 Arena i London med plads til 20.000 publikummer. Da billetterne blev sat til salg blev der registreret en efterspørgsel på internettet svarende til 5000% udsolgt – det vil sige, at han i teorien kunne have solgt 125 koncerter. Den sidste af de tre koncerter blev optaget og solgt til tv og vist over hele verden live eller forskudt live (på TV 2 i Danmark).

Umiddelbart efter koncerterne annoncerede Williams en turne i Europa i sommeren 2013. Som udgangspunkt blev der annonceret i alt 15 stadionkoncerter, men antallet blev siden udvidet løbende til i alt 25 koncerter, heraf to i Parken i København.

Se Robbie Williams fantastiske koncert fra Take The Crown Tour i Hanover her..

Kone og børn

Robbie valgte tidligt i sin karriere at bosætte sig i Los Angeles. Samtidig besluttede han sig for ikke at forsøge at slå igennem i USA. Faktisk har han så vidt vides aldrig optrådt i USA. Det var for at værne om sit privatliv og undgå den massive fanopmærksomhed, som han altid får, når han er i England og resten af Europa.

Han har som person brug for at kunne trække sig ud af rampelyset i perioder, for at kunne vende tilbage med ny styrke. Los Angeles har givet ham et internationalt miljø, hvor han kan pleje andre erhvervsinteresser såsom mode, tøj m.v.

Ayda Field

Robbie Williams har været kærester med den tyrkisk-amerikanske skuespillerinde Ayda Field siden 2006. Trods rygter om adskillige brud i forholdet har det været det længste af sin slags for Robbie.

Robbie Williams og Ayda Field til the Pride of Britain Awards 2018. Foto: Jeff Spicer/Getty Images.

7.august 2010 blev de to gift ved en privat ceremoni i hans hjem i Los Angeles. Den 18. september 2012 blev parret forældre til Theodora Rose Williams, og hun omtales altid som “Teddy”.

Som følge af familieforøgelsen besluttede Robbie Williams og Ayda Field sig for at flytte tilbage til Storbritannien. Han satte sit hus i Beverly Hills til salg for 3,6 millioner dollars, svarende til knap 21 millioner danske kroner.

Ayda elsker England, og jeg kan ikke fordrage vejret her. Men jeg elsker folket, humoren og kulturen, fortalte Robbie Williams til avisen ‘The Evening Standard’. med et smørret grin

I 2014 fik de sønnen Charlton, og i 2018 blev datteren Colette født.

Besøg Robbie Williams hjemmeside her..

Album

 • Life Thru A Lens (1997)
 • I’ve Been Expecting You (1998)
 • Sing When You’re Winning (2000)
 • Swing When You’re Winning (2001)
 • Escapology (2002)
 • Intensive Care (2005)
 • Rudebox (2006)
 • Reality Killed The Video Star (2009)

Andre udgivelser

 • Live At Knebworth (livealbum, 2003)
 • Greatest Hits (2004)
 • In And Out of Consciousness (2010)
 • Take the Crown (2012)
 • Swings Both Ways (2013)
 • The Heavy Entertainment Show (2016)

Vidste du..

 • Han gik på St. Margaret Ward High School i Stoke-on-Trent.
 • Hans mor har ejet en pub som lå på samme gade som Port Vale Football Club.
 • Han bider negle.
 • Han kan være meget fraværende og har tendens til at miste sine ting.
 • Han brænder lys i begge ender.
 • Har kun en søster – Sally.
 • Han er meget optimistisk, og ser altid den sjove side af situationer.
 • Han elsker at snakke.
 • Han elsker at drikke Lowenbrau (en lagerøl).
 • Han går med støvler om vinteren og tennissko om sommeren.
 • Nogle af hans mange favorit kunstnere er Oasis og U2.
 • Han elsker at stå på rulle-skøjter.
 • Han elsker fodbold og supporter Port Vale og spiller fodbold hver eneste gang han får chancen.
 • Han har arbejdet som blomsterhandler.
 • Han har også arbejdet som rude sælger. Selvom hans arbejdsgiver ikke satte pris på at han fortalte kunderne hvor dårlige ruderne var.
 • Han var engang forlovet med Nicole Appleton (All Saints medlem)
 • Hans far er komikeren Pete Conway.

LÆS OGSÅ: Metallica “The Story”

Robbie Williams “The Story”…

Robbie Williams (født Robert Peter Williams d. 13. februar 1974 i Stoke, England, er en engelsk Singer-songwriter, der fik sit gennembrud i boy-bandet Take That. Robbie Williams har på verdensplan solgt over 57 millioner albummer.

Metallica “The Story”…

Metallica blev dannet i Los Angeles tidligt i 1981 Da trommeslager Lars Ulrich satte en annonce i avisen, The Recycler, hvor der stod: "Trommeslager leder efter anden metalmusiker til at...

Phil Collins “The Story”…

Den Hurtige Phil Collins sang hoved vokal på 8 sange, der blev nummer 1 på Billboard Hot 100 i årene 1984-1989. 7 sange som solist...

AC/DC “The Story”…

AC/DC har solgt mere end 200 millioner album verden over, hvilket inkluderer 74 millioner album i USA. Det verdensomspændende pladesalg af Back in Black ligger på omtrent 50...

Dire Straits Biografi…

Selv om de eksisterede i en tidsalder, hvor punk rock var på sit højeste, spillede de country-inspireret stille rock'n'roll. Dire Straits blev meget populære og succesrige. Selv om...

Bon Jovi Biografi…

Bon Jovi blev dannet af forsangeren Jon Bon Jovi, guitaristen Richie Sambora, trommeslageren Tico Torres, pianisten David Bryan. Og bassisten Alec John Such i 1983. Alec John Such gik senere ud...
MusikBiografiRobbie Williams "The Story"...