Dire Straits Biografi…

Dire Straits var en britisk rockgruppe, der eksisterede i årene 1977-1995. Gruppen blev dannet af Mark Knopfler (på guitar og sang). David Knopfler (på rytme-guitar). John Illsley (på bas-guitar) og Pick Withers (på trommer).

Selv om de eksisterede i en tidsalder, hvor punk rock var på sit højeste, spillede de country-inspireret stille rock’n’roll. Dire Straits blev meget populære og succesrige. Selv om de var det totalt modsatte af hvad der generelt var populært på det tidspunkt. Dire Straits var en af de bedst sælgene grupper i 1980’erne.

Dire Straits optog og udgav deres første album i 1978 uden at få megen respons i nogen form. Men singlen Sultans of Swing blev et stort hit fem måneder senere.

Mark Knopfler. Dire Straits.

Deres andet album, Communiqué, udkom hurtigt efter. Disse to albums er meget lig hinanden i deres ‘sound’ – meget enkel, og med stor indflydelse fra countrymusikken.

På deres tredje album, Making Movies, kan man også høre keyboard-spilleren Roy Bittan (fra Bruce Springsteens gruppe), albummet var mere komplekst og med mindre påvirkning fra countrymusikken end deres første albummer.

Disse var den retning gruppen ville tage med alle deres efterfølgende albummer. Brothers In Arms udkom i 1985. Og var deres største hit, med flere singler. Deriblandt Money for Nothing, Brothers In Arms og Walk of Life.

En del af successen med Brothers In Arms var at det var et af de første fuldstændig digitalt optagne albums. Det udkom på det daværende nye Compact Disc-format (cd). Dire Straits optrådte ved Live Aid-koncerten i 1985.

Der var en del udskiftning blandt gruppens medlemmer gennem årene. Men Mark Knopfler har altid været klar leder af gruppen. Stort set alle Dire Straits’ sange er skrevet af ham. På opsamlings albummet Sultans Of Swing er der kun to numre der ikke er skrevet af Knopfler alene: Money For Nothing som har en intro sunget af Sting, og Tunnel Of Love som har et stykke taget fra filmen Carousel.

De blev opløst i 1995, og har ikke indspillet cd’er eller spillet koncerter sammen siden. Opsamlings- og Greatest Hits-albums er udkommet i henholdsvis 1998 og 2005.

Albums

Robbie Williams “The Story”…

Robbie Williams (født Robert Peter Williams d. 13. februar 1974 i Stoke, England, er en engelsk Singer-songwriter, der fik sit gennembrud i boy-bandet Take That. Robbie Williams har på verdensplan solgt over 57 millioner albummer.

Metallica “The Story”…

Metallica blev dannet i Los Angeles tidligt i 1981 Da trommeslager Lars Ulrich satte en annonce i avisen, The Recycler, hvor der stod: "Trommeslager leder efter anden metalmusiker til at...

Phil Collins “The Story”…

Den Hurtige Phil Collins sang hoved vokal på 8 sange, der blev nummer 1 på Billboard Hot 100 i årene 1984-1989. 7 sange som solist...

AC/DC “The Story”…

AC/DC har solgt mere end 200 millioner album verden over, hvilket inkluderer 74 millioner album i USA. Det verdensomspændende pladesalg af Back in Black ligger på omtrent 50...

Dire Straits Biografi…

Selv om de eksisterede i en tidsalder, hvor punk rock var på sit højeste, spillede de country-inspireret stille rock'n'roll. Dire Straits blev meget populære og succesrige. Selv om...

Bon Jovi Biografi…

Bon Jovi blev dannet af forsangeren Jon Bon Jovi, guitaristen Richie Sambora, trommeslageren Tico Torres, pianisten David Bryan. Og bassisten Alec John Such i 1983. Alec John Such gik senere ud...
MusikBiografiDire Straits Biografi...